divendres, 4 de desembre del 2015

TEMPS PER GAUDIR!


Si, això mateix! últimament em dedico més a gaudir, fer menys però amb més qualitat! Com us comentava fa uns dies aquesta tardor he dedicat més temps a l'Arnau, ho necessitava.. però clar la Júlia també em reclama. 
Aprofitant la seva vena artística i que li encanta fer manualitats, aquest cap de setmana hem estat provant coses noves. La Júlia m'ho xerra tot i m'explicava que a l'escola estan fent algun taller amb pasta de sal i que també en volia fer a casa... ho vaig trobar molt interessant.
Vaig estar buscant receptes de pasta de sal però cap m'acabava de fer el pes.. la pasta no és totalment blanca i jo la volia blanca i brillant!

Per fi vaig trobar la recepta perfecte:
- Farina de blat (MAIZENA): 1 mida
- Bicarbonat (qualsevol marca va bé): 2 mides 
- Aigua: 1 mida

Us poso els ingredients que jo vaig fer servir.


Vaig fer servir un iogurt per prendre la mida i deunidó les figures que ens varen sortir!
Barregeu bé tots els ingredients dins una cassoleta i ho poseu al foc mínim, amb una cullera de fusta aneu remenant tota l'estona.. veureu que hi ha un moment que queda una pasta súper enganxosa i pensareu.. buf!! això no surt.. en aquest moment màgia!! la farina de blat fa el seu efecte i tot queda integrat amb una pasta semblant a la plastilina, que es desenganxa de les parets de la cassoleta, és el moment d'apagar el foc (el procés dura pocs minuts). Es deixa refredar una mica, jo la vaig començar a manipular quan encara estava tèbia i està més tova.


Amb els motlles que tenim per fer galetes varem fer les formes (amb un gruix de mig cm més o menys, si és molt fi es trenca), estrelletes brillants, segells, lletres, branques d'arbre, imaginació i a gaudir! Nosaltres vàrem fer figures de Nadal (amb un foradet per passar el fil i poder-les penjar a l'arbre), un drac i algun nino més...
Un cop fetes les podeu deixar eixugar a l'aire lliure o bé al forn, si les poseu al forn que sigui amb temperatura baixa i anar girant de tant en tant.


Aquí teniu alguna mostra, aquestes les vàrem deixar en blanc sense pintar però d'altres  la Júlia les va pintar i queden mooolt xules!
Us animo a provar-ho, és fàcil, barat, net i amb un resultat fantàstic!


2 comentaris:

  1. bravooo!!!! En Robert fa molt que em demana de fer-ne!! No sé pas quan, però ja tenim recepta! merci

    ResponElimina
  2. Quan trobis el moment ja veuràs que és un pim-pam! i vull veure resultats!!! ;)

    ResponElimina