dimecres, 8 d’abril del 2015

MELMELADA!

Feia mooolts dies que em rondava pel cap fer melmelada, mai n'havia fet i no en tenia ni idea! Però vaig buscar receptes per internet, vaig demanar a la meva mare i vaig fer una barreja de tot plegat... Us ensenyo el procés i us comento com ho vaig anar fent, el resultat: boníssima!



    Ingredients:
     - maduixes
     - sucre
     - llimona




Per les mides, jo vaig fer-ho amb les maduixes que tenia a casa en aquell moment i no arribava al quilo, aquesta vegada era de prova i no volia haver de llençar molta quantitat en el cas que no sortís bé :).
De totes maneres, el que s'ha de tenir en compte és que el pes del sucre ha de ser la meitat del pes de la fruita, jo tenia 800 gr de maduixes i vaig posar-ne 300 gr de sucre, ja que la maduixa ja sol ser dolça i a mi tampoc m'agrada massa la dolçor.
Vaig rentar bé les maduixes, els hi vaig treure la part verda i les vaig tallar ben petitones, llavors juntament amb el sucre i el suc de mitja llimona, tot a la cassola!


I anar remenant amb paciència i amb el foc baix...
A poc a poc va agafant consistència i la maduixa es va desfent amb el sucre. Com que no acabava d'espassar, ja que la maduixa és molt líquida se'm va ocórrer posar-li una mica de "maizena" i problema resolt!
Tot i que la meva mare em va comentar que venen un sucre especial per fer melmelada que també fa la funció de la "maizena", l'hauré de buscar per la pròxima.

Aquí ja es veu una mica més la textura de la melmelada.




Llavors, cal esterilitzar els pots (jo ho vaig fer bullint amb aigua, si teniu rentavaixelles és més ràpid) i vaig provar una tècnica que vaig trobar per internet, i és que tant punt apaguem el foc de la cassola, tot seguit posem la melmelada dins el pot, tanquem i de caps per avall fins que sigui ben freda, així també es tanca hermèticament i no s'ha de fer al bany maria. A mi, em va funcionar.



Com veureu amb la quantitat de maduixes que vaig fer servir, no em dóna més que un pot sencer i un quart de l'altre. Aquest últim és el que hem tastat i hem disfrutat!
La pròxima vegada faré més quantitat i em dedicaré, com no, a decorar els potets de melmelada! ;)


Us animo a provar, tot el procés no dura més d'una hora i realment el resultat és espectacular i res a veure amb el què es ven al súper!

Bon profit!

1 comentari:

  1. mmm... com em ve salivera recordant el rebost ple de pots de melmelada de maduixa de la meu Oma!!

    ResponElimina