dimarts, 3 de març del 2015

BENVINGUDA QUARESMA!

Si.. ja fa dies que va començar la quaresma gairebé dues setmanes! però mai és tard per ensenyar-vos algunes cosetes que són ràpides de fer, vistoses i l'ocasió perfecte per entretenir-vos amb els vostres petitons!
A les escoles com mana la tradició, un cop acaba l'eufòria del carnestoltes arriba la Vella Quaresma, una dona amb set cames, a la qual cada setmana li treuen una cama fent el compte enrere fins que arriba Setmana Santa i els nens canten amb ritme de "cha,cha,cha":
La Vella Quaresma, La Vella Quaresma
Ai! que no pot caminar,
té moltes cames i s'entrebanca,
entre tots l'hem d'ajudar.
I és que li em de treure una,
una, una, una, una
i és que li hem de treure una,
fins que pugui caminar.

A casa intento reforçar el que fan a l'escola, i intento seguir les tradicions que toquen... tot i que m'és força difícil seguir-ho tot, com a vosaltres, el temps no dona per més oi??

Aquí teniu la nostra Vella Quaresma! com veureu és tota casolana ella! ;)
Busqueu al Sant Google una imatge que us agradi, la imprimiu una mica gran, com veureu la nostra és apedaçada! Aquí ve quan els vostres nens us poden ajudar, l'enganxeu a sobre d'un cartró, pot ser un cartró d'una caixa de llet o del que tingueu per casa.. i llavors ho retalleu tot junt.
Ja la tenim! Ara falten les cames.. tornem a buscar al google i fem el mateix, les ampliem ja que han de quedar a la mida de la Vella Quaresma, les pintem i retallem. Només quedarà enganxar-les amb un tallet  de celo per darrera i llestos!!
La nostra fa dos anys que la tenim, un cop no té cames, la tornem a guardar per l'any vinent! que només faltarà pintar i retallar les cames!

 
 
La pengem a la porta de l'habitació dels nens, així veuen i saben que la Vella Quaresma els vigila i que han de menjar verdures i peix!! :)


I per què us animeu a fer vosaltres mateixos la coca de llardons, us poso una foto de la que vàrem fer a casa així veureu que no és tant difícil ni porta tant de temps fer-la i de ben segur que serà molt més bona que la comprada!




Pasta de full comprada al súper, llardons d'una carnisseria de confiança, sucre, ou i pinyons són els ingredients. Estireu bé la massa de full en forma de rectangle, hi poseu els llardons ben petitets al mig, doblegueu una banda cap al mig, hi torneu a posar una mica de llardons i doblegueu l'altra banda.
Llavors amb un corró ho aixafeu una mica així la pasta de full no pujarà, ho pinteu amb l'ou i afegiu els pinyons i per últim el sucre amb abundància ja que els llardons gaire dolços no són.
Al forn fins que quedi daurat, i a punt per gaudir!!

3 comentaris:

  1. Vaia crack! Quan se't fot una cosa entre cella i cella, ja pot tronar que tu no pares. Aquesta és la meva Dolors. Ole tu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ja... si de tossuda, en sóc una estona llaaaaarga!!!! :P

      Gràcies cuques!!!!

      Elimina